NEVESTA'S VOICE

Europæiske folkesange

Folkesangenes kerne

SANGDELING

Kortfilm

Dokumentarfilmskaber Louise Hollerup fulgte i 2019 vokaltrioen Nevesta's Voice i udviklings-projektet SANGDELING, og har skabt denne kortfilm.


Brugen af sang, stemme og ord er et af menneskelighedens ældste og mest universelle udtryksformer. Gennem historien er folkesange blevet brugt som samlingspunkt og vej til at begribe og bearbejde det at være menneske: tiden, kærligheden, sorgen, glæden.


SANGDELING er et bud på, hvordan vi som moderne mennesker kan mødes og dele nogle af de sange, som har betydning for os.

Hvad er sangdeling?

Indtil for få hundrede år siden er folkesange og musik altid blevet mundtligt overleveret - fra generation til generation. Nogle sange eller sangtekster har rejst flere tusinde kilometer, nogle endda over verdenshave, og derfor har vi idag  så mange gamle sange, der kan fortælle os noget om livet og menneskene i tider, vi ikke selv har levet i. 

 

Sangdeling er altså ikke noget vi har fundet på, det har eksisteret så længe der har været musik, men grundet den teknologiske udvikling er den ikke længere nødvændig i den vestlige verden. Det er nemt at lære en sang fra radioen, Youtube eller Spotify, og med internettet er alle verdens sange kun et klik væk. 

 

I Nevesta's Voice samler vi alle på folkesange, men vi samler også på den energi, spænding og det bånd der opstår mellem mennesker, når vi lærer en sang af et andet menneske. Det giver sangene en ekstra demension, en historie og et minde om det sted og den person vi lærte sangen af. En sang kan være et lille glimt at et menneskeliv, en ny kultur eller et fremmed land.

 

Vi tror i Nevesta's Voice på, at vi stadig har brug for at synge for og med hinanden, men det kan være svært at få gjort, når lejrbålet, syværkstedet, det manuelle arbejde i marken eller med vasketøjet for længst er skiftet ud med teknologi. Derfor vil vi gerne arrangere sangdelingsworkshops, så vi igen kan komme igang med at dele sange med hinaden. 

Workshops 

 

De fleste af os har sange som betyder noget for os og er en del af vores historie – dette kan være børnesange, vuggeviser, arbejdssange, religiøse sange eller festsange.

 

Bag hver sang gemmer sig en personlig historie og en kultur, som Nevesta’s Voice gerne vil hjælpe med at synliggøre og videreformidle. 


Workshoppen sætter den traditionelle mundtlige overleveringform ind i en moderne kontekst og lader deltagerne genopdage deres egen personlige sangskat. For at vække sangene synger vi sammen og taler om sange vi husker med hjælp fra vores eget inspirationsspil.  
NEVESTA'S VOICE

Europæiske folkesange

 

 

KONTAKT

Email: mail@nevestasvoice.dk

Telefon: (+ 45 ) 29 72 38 03 

PROJEKTER

 

Sangdeling

Feltstudier

Workshops

NEVESTA'S VOICE

Europæiske folkesange

 

 

KONTAKT

Email: mail@nevestasvoice.dk

Telefon: (+ 45 ) 29 72 38 03